080329

Är lite trött och har en väldans värk i kroppen idag efter allt jobb igår, tror man bröjar blir lite för gammal för att vara uppe så länge på nätterna nu förtiden, tror jag var hemma strax efter fyra i morse, mötte tidningsbudet utanför dörren och strax efter det så blev det ljust ute.

Dagen blir lugn kommer nog mest troligen att vara hemma större delen av dagen så at vi hinner lägga klart golvet i hallen på övervåningen. Kanske hinns det mest at fara och kolla på tapeter också, hade tänkt att flörsta med syrrans sambo så att jag får låna tapetmaskinen då domör i fjällen och eftersom jag är så snäll så borde det inte var nå problem, eller hur?

Har fått många projekt nu, hade tänkt att klä in badrumsspegeln som har ett skåp med en snygg tapet borde bli bra, plus att jag har tomma smältost burkar som även dom ska bli inslagna i nått eller så målade, tänkte ha en massa sygrejs i dom när jag får mitt rum klart.

080328

Att bada måste vara en riktigt favorit för lilleman, direkt vi hoppade ner i vattnet så började han att plaska och skratta högljutt, nästa gång vi badar så ska det inte gå så långt mellan gångerna som nu senast eftersom det är så roligt. På vägen hem så däckade lilleman i bilbarnstolen av trötthet men naturligvis så vaknade han när vi kom hem men då vägrade han somna om trots att han fick ligga i sängen att tag. Men då det var dags att sova så somande han omgående utan ett enda ljud och har sovit som en stock hela natten i sin späljsäng, gissa om jag fick en chock då jag vaknade i morse och såg att ingen lilleman låg brevid mig......! Även mina krafter tog slut av badet tror att jag gick och la mig 20.45 men då hade jag tänkt att läsa lite men jag läste nog kanske på sin höjd två sidor max sen så somande även jag. Det är så skönt att få vakna utvilad på morgonen som jag fick göra i morse och jag tror även att lilleman är piggare än vanligt nu då han sovit i sitt rum hela natten.


Idag så ska farmor komma hit och sköta en stund medans jag ska springa en snabbis på stan, måste uträtta nå ärenden och nog skulle jag kunna ha med han har börjat tycka det är alldeles för tråkigt att sitta stilla i vagnen en längre stund med undantag då vi går på promenader. 


080327

Nu har vi även fått hemtelefonen inkopplad men samma nummer, inte illa men det tog ju sin lilla tid. Nu ska vi bara klura ut vart vi ska ha alla telefoner (en fast och två trådlösa), uttagen är på riktigt dåliga ställen så jag tror nog att den fast får vara här nere och den trådlösa får vi ha där uppe. Igår så bröjade vi även sätta fast kablarna längst väggen och nog ser man att det blir bra mycket trevligare än att ha dom liggandes längst golvet, men vi har mycket kvar att göra ännu men är en bra bit på väg.
Idag så blir det att fara och bada på badhuset tror att lilleman kommer att tycka det är roligt, som sist. Tänkte även ta en morgon promenad med lilleman i vagnen men det är ju orkan ute plus att det snöar så jag tror att vi avstår från den.  Lilleman har precis somnat så nu hade jag tänkt att gå och lägga mig och läsa en bra bok.

080326

Tredje natten som lilleman har sovit bra, nog för att han åt en flaska med vällning i natt men han somnade om direkt så inget att klaga på. 

Igår kväll såg jag filmen Flood, riktig bra faktiskt även om den var ganska så förutsägbar då och då, men klart sevärd. 

Idag så händer det nog inte så mycket här hemma, ska nog gå en sväng till knuten hade tänkt fara och handla idag men Marcus tog bilen till jobbet så jag får vänta tills han kommer hem.  Känner ingen lust att skriva nå mer så det får väl blir ett till inlägg ikväll då!

080325

Wiiee äntligen, så har det kanske vänt, två nätter i rad så har lilleman sovit hela nätter, peppar, peppar att det håller i sig. Idag så händer det nog inte så mycket, ska nog eventuelt gå in till stan för att har (hör och häpna!) betalat för mycket till hsb så vi får tillbaka 500 spänn, många bäckar små, skulle ju även vara typiskt ifall man glömde bort sista utbetalnings datum, fast det hade jag ju inte tänkt.  

Måste även ta och ringa hur det går med vårat telefonabonemang, är gode less på att vara utan telefon plus att det blir jättedyrt att alltid ringa från mobilen, om det är många veckor kvar så tar vi nog ett nytt nr. vi tycker inte att det är värt att vänta så länge till. Nåja vi får se hur det blir.

080323

Idag så har jag faktiskt inte gjort så mycket, en kompis har varit förbi men det fanns inte så mycket att göra eftersom det mesta i stan var stängt och alla som vi hade tänkt hälsa på var i fjällen, så vi satt mest och surrad.

Åker nog mest troligen hem till Skellefteå imorgon, få se ifall Marcus kommer då han slutar imorgon bitti eller om vi träffas då han kommer hem. Är det soligt imorgon så skulle jag tro att han kommer men som sagt så får vi se om det.
 
Till middag så blev det grillad fläskfilé men hemmagjord klyftpotatis blandad med paprika, lök och morötter och det blev även viltlöksbröd. Gissa om vi alla blev proppmätta......

Näe nu ska jag lägga mig ner i soffan och se en film som vi har lånat.


080323

Satte mig nästan för första gången igår sen olyckan för att köra bil (har kört in till stan två ggr, men det räknar inte enligt Marcus), till Piteå, och tror ni inte att strax för Jävre så börjar det att ösa ner snö och blåsa, shhiiit inte det bästa tänkbara för mig, tror att jag nog körde max 60 km/h när jag passerade där vi körde av vägen......usch!!
Visste inte riktigt hur och var jag hade kört av vägen, trodde att det var längre bort från guppen än vad det var, och inte hade dom lagat stängslet heller. Inte nog med det, utan direkt jag kom fram till Piteå så fick jag se pärlan stå på bilkyrkogården på nordiska bil, snyft. Nåja det finns ju fler bilar även om jag inte kommer att får köra min röda pärla nå mer.

Och nej Emmeli vi ska inte gifta oss hur gärna du än vill det........men den dagen då vi kommer att göra det så kan du väl kanske få vara tärna......

Har kommit i en andra anding vad gäller renoveringen hemma hos oss (jag vet, vi har inte bott där länge och jag är/var redan less) och nu är jag jätte peppad på att måla trappen och tapetsera i hallen både uppe och nere, sen så blir det nog att göra det sista rummet. Sen tror jag nog att det får räcka ett tag. 

080321

Snart så börjar man ju rent av få lite ångest, känns som att dom flesta antingen är gifta eller ska gifta sig, det är som det enda man hör nuförtiden, och med våra sju (!!) år ihop så kanske det är dags att knyta ihop säcken vad tror ni?? Skulle väl vara trevligt med ett bröllop, men jag är dock inte så sugen att gifta mig här i sverige känns som att utlandsalternativet är mer våran grej och lite mer privat, gillar inte stora tillställningar där jag/vi är i fokus, plus att det är dyrt med bröllop så istället för att lägga pengar på ett bröllop här i sverige så kan jag lika gärna lägga pengarna på en härlig utlandsresa med bröllop som innehåll. Dessutom så tror att jag Marcus är inne på samma spår som jag och det känns skönt att vi inte är oense hur vi vill ha det. 

Nåja nu blev det lite väl mycket bröllopssnack såhär i bröjan av påsken. Påsken blir för våran del lugn då marcus kommer att jobba hela helgen, så det blir nog att vara hemma och mysa. Hoppas på att det blir lite finare väder än vad det är nu ska kan man iallafall vara ute och gå en promenad med vagnen. Idag så är vi i svanström och ska alldels strax äte påskbord MUMS! Sen så ska vi gå ut en sväng och så ska lilleman få testa sin pulka för första gången, ska bli så spännande att se vad han tycker.

Och nej, ni som tror att det snart blir bröllop måste jag göra besvikna, vi ska INTE gifta oss  inom en snart framtid i allafall, men för det så kan man ju planera lite så man vet hur man vill ha det. 


080320

gud vad jag blir irriterad alltså.......var ut till tvättstugan där vid sju imorse och såg att det var ledigt en tid mellan 08-09 bra tänkte jag eftersom jag behövde tvätta lillemans overall då det har kommit spya på den, så jag stoppade in tvätten i samma veva och när jag nästa gång kommer till tvättstugan för att hämta nytvättade overallen där vid 09 så är den kvinna som helt på eget bevåg tagit ut overallen och hängt upp den i hallen utanför, så jag vart mina kläder var och då säger hon att hon trodde att det var kvarglömda kläder som låg i tvättmaskinen och det var därför hon hade börjat tvätta.......whhat????!!!!! Känner att det kokar i mig det är ju bara att kolla på tavlar så ser hon att den tiden redan är bokad så varför skulle det vara kvarglömt liksom........har aldrig varit med om något sådnt förrut, kvinnan kan nog vara glad över att jag inte hade mer tvätt att tvätta för då hade jag kokat av ilska.......

080318

Det är så trist när man vaknar på morgonen och man ser att det öser ner snö, det är väl ändå nu som det ska vara börja vara soligt så att man får vårkänslor, usch, usch.

Idag så hoppas jag på att det blir att fara och bada med lilleman, det var ju som ett tag sen och han tyckte ju att det var så roligt att bada, annars så blir det nog inte så mycket annat idag, kanske en sväng til coop måste handla nå småsaker.

Sitter i sängen nu för lilleman är trött och ska sova men så fort man lägger ner han så blir han som en virvelvind, dag som natt det spelar ingen roll, vanligtvis så brukar han somna efter ett tag men det är ju jobbigt då man måste springa upp varje gång då man ska lägga han tillrätta så därför sitter jag i sängen.

080316

Har tänkt att jag skulle skriva en rad eller två typ trettio gånger idag men har inte haft tid trots att jag suttit vid datron och nu känner jag att jag är alldels för trött för att skriva överdrivet mycket. Har bara sovit fyra timmar inatt men det är ju självförvollat då man vaken tills klockan är 02.00 och man vet att lilleman vaknar där vid 06-06.30 nåja tur man är ung....

Idag så har jag mest tagit det lugn, bakat och lagat mat är väl det enda vettiga jag har gjort idag.

Har suttit och kollat på bilar nu ett tag och inte blir man nå klokare, det snurrar mest i huvudet, det skulle ju som vara lättast om man visste till 100% vilket bilmärke man vill ha, några kandidater finns ju förvisso men vi ska ju enas också. Vi har iallafall bestämt att vi ska vänta till vi vet vad vi får för våran bil som befinner sig i bilhimlen innan vi börjar söka ny bil på allvar. Fast å andra sidan så har vi hittat en bil här i Skellefteå som kan vara av intresse......vi få väl se hur det blir i slutändan.

Näe nu väntar sängen på mig, godnatt.

080314

Jaha, då har lillen fått flytta ut från vårat sovrum och flyttat in i sitt eget, spännande att se hur det går speciellt då det är första natten. Natten som var har varit jobbigt, lillen somande 20.00  vaknade då vi gick och la oss där vid 23.00 och sen så var han vaken till klockan var 02.00, då hoppades jag på att han skulle sova lite längre på morgonen men inte, klockan 06.30 då vaknade han och var glad som en sol, kan ju tillägga att jag var inte lika pigg som lilleman. 
 
Nu ikväll så har jag sytt min första gardin, det blev en kappa till toaletten på övervåningen, den blev lite sned på ena sida men gardinen ska ju trots allt vara på toaletten så det spelar inte så stor roll tycker jag.

Morgondagen hoppas jag blir en lugn dag, har inte ork för att ränna på stan eller så, plus att jag ska nog inte spendera alltför mycket pengar på onödiga saker just nu då vi måste köpa en ny bil.

Nu blir det att se en film på tv.

080313

Idag så har lilleman gjort boel testet på bvc och han klarade det galant, inte för att vi har varit oroliga att han inte skulle göra det men man vet ju aldrig. Längden var nästan oförändrar, han har bara vuxit 1/2 cm på 1 1/2 mån så det har kanske börjat avta nu, däremot så hade han nästan gått upp 500 g vilket jag tycker är bra eftersom han har varit sjuk och inte varit så matfrisk. Hade även tänkt göra ett nytt försök med att göra egen mat till lilleman nu, hoppas bara att han vill äta det den här gången, förr eller senare så måste han ju börja äta mat med små bitar i. 


080312

Idag så har det varit träff med föräldragruppen, det är så roligt att se hur barnen utvecklas och hur olika. På vägen dit och hem fick Alexander och Nova dela på en vagn, dom fick sitta mittemot varann och det gick hur bra som helst. Annars så har vi inte gjort så mycket mer idag, lilleman ligger och sover just nu och hoppas att han kommer att sova hela natten, känns som att jag skulle behöva en hel natts sömn just nu. Nåja ma klara mer än vad man tror.

080311

Sitter och försöker hålla kolla hur det går i hockeyn, inte för att jag är jätteintresserad men visst skulle det vara roligt ifall det gick bra. Lilleman har sovit cirka en timme på hela dagen så han var jättetrött där efter middagen så han fick välling och gick och la sig strax före sju somande på en gång, så jag hitills haft en mysig kväll framför datorn och tv:n känns som att det var ett tag sen jag hade "egen tid" då jag har varit så himla trött på kvällarna, har gått och lagt mig där vid nio-tio tiden och det är tidigt för mig/oss.

Det är så roligt att ha ett internet som går snabb, har aldrig haft det förut så jag har ju aldrig vetat hur det är men nu märker man ju hur underbart det är. Nåja ska kolla igen hur det går för aik!


080311

Äntligen så har vi fått internet i våran nya lgh, man känner sig "utanför" då man inte har internet speciellt då man är van att ha det, ska "surfa ikapp" ikväll det jag inte kunnat göra på tre veckor.

Kan ju berätta att våran bil är det inte så mycket kvar av, utan vi måste nog köpa en ny fast vi kommer nog att avvakta ett tag, vet ju inte heller vilket märke vi ska köpa, fast det lutar ju åt en sådan som vi hade fast en nyare modell.
Ska även besöka en sjukgymnast på torsdag som ska kolla på min rygg, hoppas att ryggen snart känns bättre, inge roligt att ha ont.

080307

Både jag och lilleman mår bra efter det som har hänt, endast ett litet blåmärke på knäet är det enda som jag fick och lilleman klarade sig ännu bättre och har inga sviter alls. Ska sluta säga att jag aldrig har turen med mig för igår hade jag verkligen turen och allt på min sida vem vet annars hur det hade gått, det vill jag inte ens tänka på!

080302

Förstår inte vad som har hänt med min lilleman, han har börjat sova bedrövligt dåligt på nätterna, vaknar fyra- fem gånger och vill ha mat minst en gång ändå har jag börjat göra en tjock välling som han borde klara sig på men icke. Hoppas att det bara är en fas som snart går över. 

Idag så har vi jobbat med lillemans rum, känns som att man inte kommer nån vart men nån gång ska det väl vara klart. Vi har även bestämt att vi ska lägga in golvet innan han får flytta in i rummet men det ska väl inte ta lika lång tid som att tapetsera hoppas jag. Hoppas även på att få fara en tur till Ikea i veckan, om jag har tid det vill säga, veckorna har alldeles för få dagar, man hinner inte med allt man vill, tyvärr.

Nåja nu ska jag gå och äta, idag blir det surströmming, mums! 


RSS 2.0