hej hopp

Hahah kom inte på nån annan rubrik är den här men den får duga.....
jaja då var det nyårsafton imorgon och inte har jag hunnit börja med förrätten imorgon men jag har gjort klart tzatsikin (vet inte hur det stavas) så man kan ju som säga att jag har kommit halvvägs.

Fick sovmorgon till 10.30 imorse då Marcus tog hand om lilleman då han vaknade, riktigt härligt var det att få sova ut. Enda nackdelen med att sova så länge är att jag blir så slö hela dagen men det kan man väl få vara nån gång tycker jag.

Nu ska jag ta och se på film på tv och baar ta det lugn ikväll.

Nu var denna jul över

och som vanligt har jag varit snäll detta år också eftersom jag fick så många och fina julklappar, även lilleman har varit snäll iår om inte snällare än mamma för han fick nog mest julklappar av oss alla. Vi tackar för alla fina julklappar!

Så nu är det bara nyår kvar och sen så är vi helt plötsligt inne på 2008!! Det är inte klokt vad tiden går och snart så fyller man gammal också, huvva det smäller väl bara till så är man  30 snart!! Funderar över vad jag ska göra till förrätt på nyårsafton, inte blir det nå lättare då man ska göra till 20 personer, tror att det blir nå enkelt och som går att förbereda dagen före så behöver jag inte stressa på nyårsafton.

Imorgon bär det av till piteå, känns lite jobbigt att fara bort då jag nyss har kommit hem från Arvidsjaur men jag kommer ju hem på lördag så då blir det bara att ta det lugnt resten av helgen.


juluppehåll

nu kommer det att bli lite juluppehåll i min blogg eftersom jag inte kommer att ha tillgång till internet nu under några dagar.

Idag så har jag hunnit med mycket. Dagen började med en promenad in till stan för att köpa den sista julklappen passade samtidigt på att köpa kläder till julafton, efter det så gick vi hem och åt lunch och sen så somnade jag och lilleman på soffan ett tag innan det var dags att fara på kalas. Efter kalaset så gick vi hem och väntade tills Marcus kom hem från jobbet och efter det så for jag till affärn och handlade och till sist så har jag hunnit med att diska undan och städa här i lägenheten.  puhh jag är helt slut efter denna dag så nu ska jag se en film och sen krypa ner i sängen.

Kom just på att jag inte har packat väskan som jag och lilleman ska ha med oss i helgen men det vår jag ta imorgon för det hinns inte med ikväll helt enkelt.

God Jul!

ajjajjj

har klämt mitt lillfinger i skinnet så att jag har fått en blodblåsa på fingret, behöver jag säga att det känns som om mitt finger är 100 grader varmt och att jag har ont. Funderar ifall jag ska tömma blåsan men nått säger mig att det förmodligen både gör ont och att det kommer att svida ett bra tag efteråt.  Låter nog blåsan försvinna av sig själv.

Jul utan snö...?

Vad är detta alltså, ska det verkligen bli en jul utan snö i år också, det skulle vara så tråkigt men det verkar ju inte bli kallare så man får väl räkna med att snön försvinner. Det skulle till och med vara bättre om det var som för två åre sedan då det var snöstorm för då var det i allafall vitt ute och inte en grön gräsmatta man såg då man tittade ut genom fönstret.  Nåja jag kommer i allafall att få en vit julafton eftersom jag och lilleman ska vara i arvidsjaur och där ska väl inte all snö hinna försvinna må tro. 

Är klar med alla julklappar och det känns skönt har bara oköpt en present för ca 30 kr som ska vi ska ha till en lek, en lek som man ibland eller ja varje gång blir galen på för oftast så är det en eller två saker som alla vill och och då gäller det att ha tur med tärningarna vilket jag aldrig har.

ohh yeahh!

Nu är kontraktet skrivet, handpenningen betald och lägenheten uppsagd.

idag är dagen...

då vi ska skriva på kontraktet för bostasrätten, wieee. Var på banken idag för att fixa till lite saker tills då vi ska betala men inte blev jag nå klokare efter det besöket utan jag och marcus ska dit på torsdag igen. Jobbigt att måsta fara dit igen då jag har hur mycket som helst att göra denna vecka, det är nånting varje dag och att passa tider när man har en liten bebis är inte det lättaste.

Kampen på mina grav. kilon går eller rättare sagt gick bra tills idag då jag tog bilen till stan.....blev lat plus att jag blev försenad är min ursäkt men imorgon så blir det en lååååååååååååååång promend istället. Annars så går det riktigt bra, känner mig inte så sugen godis och fika som jag trodde att jag skulle göra.

*************************

Inte blev det nån sovmorgon i morse inte, redan klockan 05.30 var jag och lilleman uppe och åt våran frukost. Så jag tror att min dag kommer att bli väldigt långt, ska försöka att sova en stund nu på eftermiddagen då lilleman ska sova (förhoppningsvis). Har hunnit vara på affären idag och inhandlat varor till middagen, tror att det blir fisk idag, *mums* det var längesen vi åt det. Ska nog ta och göra lite lunch nu, det kurrar i magen!

Inspirationen flödar

Ojj vad tapeter det finns att välja mellan, det kommer att bli svårt att välja och speciellt med den beslutsångesten jag har. Tänkte ha bambutapet i hallen men det var meterpris på den och det var inte billigt näramre 400 spänn metern, så det blir inte att köpa den. En sak vet vag redan och det är vad lilleman ska få för tapet och vilka möbler han ska få. Vi kommer nog mest att satsa på nån billigare tapet för vi anar att den finns nån i våran familj som kommer att hjälpa mamma och pappa med färger på tapeterna om nått år eller två. Passade även på att kolla vad mosaik till köket kostar och det var inte heller gratis. Nåja det kommer att bli så fint då vi är klara med allt, det kommer dock att ta ett tag innan vi är där.

 

Snart flyttar vi

Jodå, vi tror knappt att det är sant men det är det, vi har hittat en bostadsrätt som vi har fastnat för och senast i mars så blir det inflyttning, längtar redan. Måste nog redan imorgon fara och hämta prover på tapeter, min hjärna jobbar på högvarv just nu om hur vi ska ha det där, vart vi ska har våra möbler osv. Måste dessutom ringa och säga upp våran nuvarande lägenhet hoppas att nån kan ta den lite tidigare så slipper vi stå med två hyror, nog för att vi har räknat med det men det är ju ändå onödigt om det kan undvikas.

Har även hunnit med att springa på stan med min mor idag, och som vanligt så kunde jag inte undvika att köpa nått åt lillen, idag blev det två pyamaser men jag kan tillägga att det var nödvändigt och till mig så köpte jag nya underkläder, det var också välbehövligt så jag behöver inte ha dåligt samvete över det.

Imorgon så ska vi upp på barnkliniken med lillen och ta pricktest på allergi, vet inte riktigt vad dom ska testa för men antar att det är det vanliga och vissa födoämnen.

tick, tack...

ojj vad tiden går snart så är det ju själva julafton och inte är man klar med allt som ska hinnas med, kanske det är dags att skynda sig lite?

Dagen som har varit har jag och lillen inte gjort så mycket, vi gick ut en sväng och provade åkpåsen, tror att den är varm och gosig han somnade direkt då vi kom ut. Annars så har vi inte gjort nå mera bara tagit det lugnt här hemma.

Måste nog fara en sväng till stan nån dag här i veckan, måste köpa några nya pyamaser åt lillen, han har vuxit ut dom han har. Blir nog att handla det på lindex eftersom det kom en rabbatkupong i brevlådan för nån dag sen.

Ska ta och hoppa i sängen nu och sova!

God natt och sov gott!

nyårsafton

Nu är det klart att det blir i Byske som vi ska fira nyår, god mat, dricka och en trevligt folk det kan helt enkelt inte bli bättre. Nu gäller det bara att hitta på vad jag och Marcus ska göra till förätt, måste nog ringa någon som har bättre koll på sånt än jag, så har ni tips hör av er!


Hoppas...

Jag hoppas, hoppas och hoppas, dom flesta vet nog på vad!! Kanske blir det verklighet den här gången annars så är det bara att vänta tills nästa dyker upp!

Idag så har det inte blivit så mycket gjort här hemma har mest haft det mysigt och tittat på sport hela dagen, det gick förvisso inte så bra för svenska herrarna i skidskytte men desto bättre för min favorit, Ole Einar Björndalen, han vann jaktstarten idag, jippie. Men det är nog dags för han att bättra på sitt skytte annars så är jag rädd att det finns andra som kommer att spurta ifrån han i vinter. Nåja sportdåre som man är så kan man helt enkelt inte låta bli att ha synpunkter.

Fick dessutom hem en glad sambo då skellefteå vann mot hv71 annars så brukar han vara lite smått grinig och gå och älta en förlust men ikväll är han extra glad då dom dessutom vann stort. 

Näe nu ska jag krypa upp i soffan och se en bra film  

 


sport

Jaha, då blir det en helg framför tv´n i helgen då.....brukar bli det dom flesta helgerna under vintern. Jag och min sambo är två riktiga sportdårar, och inte vill vi missa någonting inte, eller rättare sagt det går inte. Såg att det var alpint både lördag och söndag morgon plus att skidskyttet har redan börjat idag så jag antar att det är även det under helgen. Har dock inte sett eller hört ifall det är längskidor också meni sånnfall så blir det tungt att hinna med att se allt.

 Tro nu inte att det är det enda vi gör är att se på tv, men sport är ju sport och det är ju spännande eller hur?

Det har vänt....men ska inte ropa hej ännu

Jodå lilleman har börjat sova riktigt bra nu på nätterna, idag så fick mamma och pappa en sovmorgon till klockan var 9!!!! Inte illa, han är ju trots allt bara fyra månader ännu.

Idag så finns det inte så mycket på schemat, dåligt väder ute och så är Marcus hemma nu på förmiddagen så det blir väl mest mys. Hade ändå tänkt att fara ut en sväng senare idag med barnvagnen men det blir nog att klä sig väl för här duggregnar det. Hoppas verkligen att det slutar snart så att vi slipper ha en jul som förra året utan snö. Fast å andra sidan så ska jag fira jul i Arvidsjaur och där har dom en hel del snö redan nu så det är väl ganska riskfritt att allt hinner försvinna där, men nu ska jag inte säga för mycket för helst plötsligt så kanske det är en jul utan snö där.

Måste även fara och handla, är duktig på att dra ut på det för det är ju inte så roligt och dyrt!

Näe nu hade jag tänkt att hoppa i nå kläder för inte kan jag gå omkring i nattstassen hela dagen! 

4 månader

Nu har våran lillplutt hunnit bli 4 månader, gud vad tiden går fort, det var ju nyss som vi kom hem från bb känns det som...

Mycket har hänt den senaste tiden, bland annat så har han börjat gripa tag i saker och "prata" med oss och svarar man inte så börjar han prata högre och högre ju längre det tar innan vi svarar, kul att han inte ger sig i första taget utan har lite vilja! 

första advent & startskottet har gått

Då var denna dag snart slut-första advent och det första av fyra ljus är tänt. Startskottet har gått för att julbaka, köpa alla julklappar och göra klart alla julkort och få iväg dom! Som tur är så har jag börjat med julkorten och är snart klar, julbaket har jag börjat med ikväll och även julklappsköpen är snart klart med andra ord så har jag kontroll på det mesta vad gäller julen, det värsta jag vet är att måsta stressa så snart kan jag bara ta det lugn och njuta av julen. 

 


bra film

Imorse så har jag set en väldigt bra film, Dagboken-jag sökte dig och fann mitt hjärta, en fruktansvärt bra film och som vanligt så blir jag lite väl känslosam och måste fälla en tår.

DVD Film: Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Till er alla som inte sett filmen, se den!

efter sol kommer regn....

eller var det tvärtom??? jaja hur som så har vi det lite jobbigt på kvällarna och nätterna just nu. Lilleman har sovit jättebra på nätterna ändå fram tills han var tre månader men efter det så har det bara varit tjorvigt, när han väl somnar så sover han oftast bra men ibland så kan han vakna sisådär tre till fyra gånger på en natt, vi hoppas att det snart ska gå över. Igår så tog det  fyra timmar innan han somnade, men inatt så har han inte vaknat utan en enda gång utan sussat gott brevid mamma och pappa!

RSS 2.0