080531

Nu äntligen så är vi hemma igen, kom hem strax innan 10 i morse, så nu blir det bara att ta det lugn resten av helgen. Har redan hunnit med att dammsuga, sätta på en vättmaskin och renbädda i våran säng. Har sickat iväg Marcus och Alexander till apokteket för att köpa solskyddskräm åt Alexander, skulle inte vara kul ifall han blir bränd i solen.

När jag kom hem så fick jag se att våra tre filmrullar som vi lämande in förra veckan var framkallade och inte var det igår dom korten var tagna inte. det var bland annat kort från min student, jaktkort, och en massa kort på Higgins. Det är alltid lika spännande att se på kort som manhar framkallat även om man vet vad det är.

Nu är det dags att gå ut och sola lite så att man inte är blekast av alla iår, igen.......

080530

Inte nog med att Alexander har fått öroninflammation, nu visar det sig att han inte tål det pencellin som han fick igår. När han vaknade efter sin tupplur nu på eftermiddagen så var han alldeles svullen runt ögonen, inget annat att göra än att åka in på akuten och få ny medecin. Hoppas nu att det blir bra med det som han har fått nu för det börjar bli lite jobbigt att springa hos doktorn.

080529

Då har vi varit på vårdcentralen och det visar sig att vi har välsingas med ett öronbarn, stackars lilleman. Nu ska han alltså äta sin andra pencellin (staving?) kur på tre månader, hoppas nu verkligen att han slipper nå mer örininflammation den närmsta tiden.

080528

Har varit seg på att blogg på de två senaste dagarna men det är kanske inte så konstigt eftersom min lilla kille har varit sjuk och är det fortfarande, så nu klockan två ska vi till vårdcentralen och höra vad dom säger. Han har haft feber sen i lördags och varit snorigt och inte velat sova, varken på dagarna eller nätterna. Puhh är alldeles slut själv men det är bara att hålla ut och vänta tills han bli kryare. Nu blir det att hoppa i duschen så att man inte stinker då vi ska till vårdcentarlen.


080527

Grattis till mig själv idag, blir hela 24 år....!!!!! Usch vad tiden springer iväg, det känns som att det var igår jag var 15 år och hade inga förpliktelser. Men nu sitter jag här 24 år gammal och har världens bästa sambo och världens gulliagste son kan det bli bättre? Nej tror inte det......


080526

Ikväll så har jag hunnit med att dammsuga hela lägenheten, sy och sätta upp gardiner till Alexanders rum plus att han har fått upp två tavlor och dessutom hunnit diska undan efter dagens måltider. Gardinerna blev väl inte jättebra men det får duga för tillfället. 

Snart blir det att hoppa i duschen och sen så får det nog bli en tidig kväll för Marcus tittar på fotboll vilket jag inte tycker om att se på och när vi bara har en tv (än så länge) så det bli så.  


080526

Imorse så valde Alexander att vakna strax efter kl. 5, gissa om jag var trött...??? Men som tur var så somnade han om efter han hade fått välling och då sov han tills klockan var 7.30. Har vait en snabbis till Öppna förskolan idag, var inte så mycket folk där så då for vi istället och hälsade på en jobbarkompis till mig som nyss fått barn. Tänkt att även min lilla grabb har varit så liten en gång i tiden, och inte var det längesen heller, men tiden den går så himla snabbt.  Sitter just nu i soffan och tar det lugn, lilleman sover, hoppas att han sover lääänge, så kanske han inte hinner bli så trött tills dess att han ska gå och lägga sig.


080525

Satt nyss och tittade på lite av mina "hundbilder" jag har på datorn och visst så saknar man att ha hund men samtidigt är det mycket med jobb att ha hund, så just nu för tillfället så känns det helt ok att vara hundlös. Tänkte jag skulle visa lite bilder på dom!

image24

Mimmi var min allra första hund och finare hund får man leta efter, ingen "lhasa" till psyket direkt. Mimmi lever än idag och blir snart 11 år!

image25

Gibson var min andra hund och var en väldigt speciell hund på alla sätt och vis. Han var prinsen i våran familj och och blev med åren kallad för lillebror av min pappa.

image26

Maja hon är allas våran lilla prinsessa, snällare hund får man leta efter.

Hittade ingen bild på Kiwi som är en dotter till Mimmi och Gibson, hon bor nu i en liten by i Norrbotten. Hittade heller ingen bild på min springer spaniel Higgins, en riktigt mysig hund men som tyvärr inte var så snäll mot andra hundar.

image27

Lilly, en riktigt tjurig och bestämd "lhasa" som gör precis som hon vill.

080525

Grattis alla mammor på morsdag!!

Kan ju berätta att jag fick en ansiktsbehandling av min älskade son (med hjälp av pappa förstås). Men Alexander var lite ego med paketet imorse och ville inte lämna ifrån det, för det var ju så fint papper som prasslade!

080524

Idag så har det varit rul rulle hela dagen. Först så har vi slängt en massa grovsopor så nu är både "skorstenen" och spisen borta plus en massa annat skräp som blev efter renoveringen. Sen så bar det iväg på barnkalas, mycket trevligt var det, och Alexander fick leka med andra barn vilket han tyckte var roligt. Efter det så blev det bowling med Marcus mamma, Tommy och Frida, behöver jag säga att jag förlorade?  Men jag fick  EN strike, det ni!!!! Sen så åt vi lite pizza och nu blir det att slappa i soffan resten av kvällen.

080524

Jag hoppas alltid att det ska vara den sista jag hittar men så är aldrig fallet, så nu har jag gett upp hoppet......

080523

Huvva vilken dag hittills, lilleman har varit gring och trött hela dagen= att han har klängt på mig och inte trott sig att leka själv. Nu äntligen har Marcus kommit hem så att jag får lite avlasting, sitter nu i soffan och är helt slut, hoppas att han nu somnar utan problem ikväll, så att vi slipper en upprepning av gårdagen då han inte alls ville sova.

Har just inett att min digitalkamera är borta, har letat men inte hittat den. hmm, kanske ett tecken på att vi borde köpa en ny???

080523

Blev så himla nyfiken igår då jag pratade med Marcus på telefonen (han jobbade) då jag frågade vad han gjorde, han svarade att han höll på med nått hemligt och att jag inte fick veta nått. Är det till morsdag eller till min födelsedag? Jag skulle gissa på morsdag. Mest spännande är det att se vad det är som är så hemligt.......spännande!

080522

Idag så har jag och Marcus fått tummer ur........ och framkallat inte mindre än TRE rullar film från en vanliga kamera, lite pinsamt var det ju när vi skulle lämna in dom och faktiskt så frågade expediten ifall vi alltid använde sån kamera, nog för jag är lite av en bakåtsträvare men där går faktsikt gränsen även för mig.  vi vet inte heller vad det finns på dessa tre rullar så det ska bli spännande......

080522

Idag så har lilleman äntligen kommit på hur man ska göra för att komma från liggande till sittande men dessvärre så gör han det mest då han ska sova och då man tror att han somnat (då det blir tyst) så har han i själva verket hunnit sätta sig upp och knyter upp skyddet till spjälsängen. Det kan bli jobbigare att få han att somna nu på kvällarna nä han lärt sig detta.

Idag så har jag och Marcus varit en sväng på stan och köpt ett par skor till Alexander och inte var det så lätt heller då han har så små fötter, men till slut så hittade vi ett par som passade, så nu får jag hoppas att han inte hinner växa ut dom innan sommaren.

080521

Usch för att vakan klockan 04.50 och inse att lilleman är vaken, men som tur var så somande han om tills klockan var 06.00, jippi, men inte sov jag mycket den timmen så nu sitter jag här och är jättetrött.

Idag så blir det nog att fara sill systeryster och färga mitt hår, blir nog den vanliga färgen som alltid, ids inte göra nått nytt med håret och dessutom så trivs jag ganska så bra med att vara mörk.


080520

Idag när jag kom hem så fick jag se ett kuvert från landstinget i Marcus namn, blev genast lite nyfiken (som vanligt) och tittade vad som fanns där i, och kors i taket så har landstinget slagit på stort för det låg 2 biobiljetter som tack för att han hade svarat på nån enkät undersökning. Nån som vill vara barnvakt?

Idag så är resan till Borås bokad och inte blev det så farligt dyrt heller, runt 1500 spänn för allt så nu finns det pengar över till lite shopping också! Alexander och Marcus ska vara hemma så det blir som en minisemester för mig och jag längtar faktsikt fast jag anar att jag kommer att längta hem till mina pojkar.

080520

Har idag var och köpt en cykelsadel och en cykelhjälm åt Alexander och ska snart ska han få fara ut och provåka, hoppas han tycker det är roligt, jag tycker iallafall att det ska bli spännade. Marcus tycker att även jag borde ha hjälm men jag tror fakstikt att min gräns går där, i sånna fall så får han först föregå med ett gott exempel och änvända huvudhjälm sen kanske jag funderar över saken.

080518

Inatt så har vi sovit över hos min mamma och pappa, jag blev så himla trött igår att jag inte orkade sitta i en bil en timme och det var nog lika bra för jag däckade strax efter 22 och har dessutom sovit som en stock inatt. Idag så har vi även hunnit med en sväng till "svanis" på eftermiddagen och där så fick vi pizza till middag, mums.

 Nu sitter jag och Marcus framför tv´n och tittar på hockey finalen i vm men jag hoppas att gubben snart kan slita sig från tv och sätta sig framför datorn istället så att vi kan planera våran semster . 

Kanskeså blir det att fara en sväng till Borås om två helger och hälsa på Marcus syster, hoppas det blir av för det skulle vara så roligt, inte lika roligt för min plånbok då, men det är en smäll man får ta.

080517

Godmorgon! Inte blev det någon sovmorgon idag inte utan precis som igår så vaknade han 05.30 jippi, kan ju säga att hans mamma inte var lika pigg. Har sovit jättedåligt inatt, har drömt att jag först hade en spindel i ansiktet och var då tvungen att tända lampan för att se ifall jag drömde eller om det var verklighet och likadant när jag senare drömde att det satt ett kryp och "glodde" mig rätt i ansiktet, då fick jag panik för när jag vaknade till så tyckte jag dessutom att jag såg krypet, usch var tvungen att gå ut på balkongen och vädra av täcket och sen la jag mig på Marcus sida och för att sova med lampan tänd. Kanske tycker ni att jag är löjlig men mina drömmar är vädligt verkliga för mig och inte blir saken bättre då jag kommer ihåg vad jag drömmer varje natt. Kan ju tillägga att jag nu på morgonen dessutom har bytt sängkläder.

Idag så lyser ju faktiskt solen men inte var det speciellt varmt ute, men vi ska vara ute idag i allafall har jag bestämt, först ska vi till coop och handla välling sen tror jag vi ska gunga i gunga ett tag och sen vet jag inte.....
Ska hinna med att dammsuga och tvätta idag också men det går ju relativt snabbt och tvätten tvättar ju sig själv....

080516

Sitter här nyduschad och ska snart gå och lägga mig är jättetrött eftersom lilleman vaknade klockan 05.30 och hade gjort "det stora" så han var inte heller så sugen på att somna om efter blöjbytet. Marcus jobbar ett dygns pass tills imorgon kl 16.00 och efter det så ska vi fara och lämna till gamla (staving?) bettan (bilen) i piteå och set ska bli så skönt. Tack för lånet!

Hoppas att vädret blir bra imorgon för då ska jag sitta i solen men idag hörde jag att solen och värmen skulle titta fram 26 maj och visst skulle det vara bra ifall värmen åtminstone höll i sig i mer än 1 dag så får jag en med bra väder. 

080516

ÄNTLIGEN!!!! Vi har köpt en bil idag, blev lite dyrare än vad vi hade tänkt men sånt är livet. Så nu blir det vatten och bröd =) För er som som vill veta så blev det en Renault Laguna 2.0T och årsmodell 05.

080515

Godmorgon!

Alexander valde att slå upp sina blå redan klockan 06.10, gissa om jag var trött? Men nu ligger han och sussar igen, förstår inte varför han ska sova 1 timme efter han nyss har vaknat men han är verkligen trött och blir bara grinig om jag håller han vaken.

Sitter och funderar vilken tid jag ska fara hemöver, mamma slutar inte föränn kl. 12.00 så vid 13 tiden är hon väl hos mig och jag vet inte om jag vill vara själv med Alexander där hemma eftersom jag ändå inte kommer att kunna städa så bra, han kräver så mycket uppmärksamhet just nu.

Nu är det slut med lugn och ro för nu har lilla gubben vaknat.

080514

Ikväll så har lilleman för första gången försökt att ställa sig upp, det gick inte så vidare bra men några gånger till så kanske han kommer sig upp. Läääääääääääängtar tills imorgon då vi ska hem, visst det är roligt att vara här i piteå men borta bra men hemma bäst stämmer verkligen in på mig.


080514

Imorgon så bär det av hemmåt igen och denna gång för gott får jag hoppas, orken är snart slut och inte blir det bättre av att Alexander är grinig större delen av tiden tror att det är fler tänder som är på g. Inatt har han sovit riktigt bra, tror att det kan bero på att han fick lite alvedon för som sagt så tror jag att det kliar i munnen och att det är därför han har varit vaken ett x antal gånger på nätterna. Idag så blir det att fara och bada i varmvattenbasängen här på simhallen, först var det tänkt att vi skulle göra det igår men det är visst bara öppet 2 ggr i veckan för småttingar, dåligt om ni frågar mig med tanke på att det är den största simhall som piteå har. Sen kanske det blir att träffa en kompis som det var längesen jag såg så denna dag är det fullt upp så kanske är Alexander lite mer nöjd idag än igår.

Jo igår var vi även och kollade lite på bilar men det finns ju inte en enda som passar oss, börjar snart tro att vi kommer att få köra den här stenen i all tid och evighet.

080513

idag så vaknade jag med världens träningsvärk i hela kroppen så nu är det ingen hemlighet längre hur vältränad jag är. Alldeles snart så ska jag och Marcus bege oss ut och leta en bil, tror att det kommer att bli lättare sagt än gjort, men vi har ju dock tills den 16 juni på oss för då går Marcus på semester och ska vi fara och bila nånstans så måste vi ha oss en bil för jag vägrar åka omrking med "stenen" som vi har lånat av mamma och pappa. nu ska jag och hoppa i nå kläder och fixa till håret och ansiktet för jag ser ut som sju svåra år. 

080512

Puh, dom kommer imorgon och ska sanera lgh, gud så skönt att det blir gjort, är därför i Skellefteå nu och har under dagen "sanerat" det jag kan , ex. kläder som jag har packat i plastsäckar. Längtar tills allt detta är över och vi alla kan komma hem. Så nu ska jag och Marcus snart bege oss till Piteå igen, han kommer hem  på Onsdag och ska då jobba men  jag och Alexander kommer  nog inte hem föränn på Fredag.

080512

En hel vecka skulle det ta, om jag hade tur det vill säga........
Åhhhh om jag ändå fick ringa och ordna allting själv men nej, det ska bostadsrättsföreningen göra och inte har dom någon brådska inte...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Grrrrrrrrrrrrr  med min tur så kommer det väl inte ens att fixa sig.
Vill ha bort dess odjur från våran lgh NU, nog för att dom är helt ofarliga men inte är dom trevliga att se på heller. Mindre roligt är det då man vet att vi fick dom på köpet också, alltså det är inte vi som dragit in dessa djur.

080511

Är i piteå nu och kommer att vara det tills allt är fixat hemma hos oss, hoppas att det blir ordnat i veckan för jag står snart inte ut nå mer. Skriver mera sen.....

080509

Inatt har jag sivit som en stock, inte vaknat en enda gång vilket är ovanligt var nog rätt slut igår ikväll och inte känner jag mig som den piggaste idag. Alexander han är som ville vessla, han smiter iväg så snart han får chansen så nu sitter jag aldrig stilla, vi är nästan som katt och råtta nu. Är i piteå ju nu men förhoppningsvis så kommer vi oss hem ikväll, känns som att det är roligare att vara hemma när det är fint väder och speciellt nu då vi köpt utemöblerna.

080508

Idag så har jag STÄDAT, STÄDAT, STÄDAT och STÄDAT, får ju inte heller missa att jag glömde bort mötet på "bibblan" med föräldragruppen, trots att jag hade skrivit upp det...suck..vilket minne man har. Så nu vet ni hur min dag har sett ut och nu ska jag gå och ZzzzzzzZzzzz

080508

Usch vad jag är vaken tidigt idag men å andra sidan så har jag och lilleman MASSOR att göra, ska redan nu klockan 05.00 ut med en massa tvätt och sen är det väl bara att börja STÄDA, STÄDA och STÄDA.......behöver jag säga att jag längtar tills Marcus så att jag får nån hjälp för inte är det lätt att städa då man har en envis och nyfiken 9 månaders bäbis.  Anledningen till att jag steg upp är att jag var så hungrig att jag inte kunde låta bli att tänka på laxen som låg i kylen.

Joo en till sak, jag drömmer sanna drömmar, har gjort det ett X antal gånger nu och jag vet att ni säkert tycker att det är löjligt men jag vet ju själv vad som är sant och inte.

080506

Idag så har jag varit en sväng till Piteå, passade även på att hämta hem min cykel som för övrigt är en tidig födelsedags present från mamma och pappa, tack den är jättefin! Fyndade en jättefin mössa till Alexander idag från villervalla såhär ser den ut:

image23
Kan ju tillägga att det är mycket snyggare i verkligheten. Hittade även en jättefin bodysuit till han som dessutom var på rea men jag har redan köpt några sådana till honom så jag lät bli att köpa den och trots att den var på rea så var den ju inte billig direkt.

080505

Idag så har vi ÄNTLIGEN köpt nya utemöbler, blev inte riktigt dom vi hade tänkt men med några sköna dynor så blir det nog riktigt bra.

image22

Lilleman har även fått upp sin gunga så imorgon blir det att gunga för hela slanten. Hoppas bara att han är på bättre humör imorgon än vad han har varit idag för han har varit alldeles för trött och grinig men inte har han velat sova inte. Men han är ändå den bästa och sötaste ungen i hela världen.


080505

Idag steg vi upp kring 7 tiden och inte var det en rolig syn då man tittade ut och såg att det regnade, huvva man ville nästan dra täcket över huvudet och lägga sig igen men Alexander ville inte riktigt det utan vi for till öppna förskolan istället där han fick leka med de andra barnen fram tills det var lunchdags. Har dessutom hunnit med att skura altanen men det gick ju fort men jag antar att vi måste göra det igen innan sommaren är här. Skulle så gärna vilja kratta också men det är för blött i gräset ännu så det får vänta. Nu ska jag strax kila ner till tvättstugan och tvätta lite, känns som om vi har hur mycket som helst med tvätt men det går ju lite fortare att tvätta där än om jag skulle göra det här hemma, så det blir ju mycket tvätt då jag väl tvättar.

080504

Idag så blir våran guldklimp hela 9 månader och det ska vi fira med en isglass kanske inte en hel men han ska åtminstone få smaka en bit. Nu är det inte en lugn stund här nå mer för nu "simmar" Alexander sig fram längst golvet och ibland så försöker han att ställa sig upp med hjälp av bordskanten men än så länge har han ingen framgång med det.

080503

Lilleman måste ha hört mina böner igår om sovmorgon för han sov tills klockan var 07.30, det är så härligt när man får vakna och känns sig utvilad, idag så hade vi tänkt fara och köta en gunga till han och sen fara och kolla på mera utemöbler, vi har inte hittat det vi ska ha ännu. Snart måste vi väl akut köpa några om vädret fortsätter att vara så här fint.

Igår så blev det premiär för Alexander att provåka i sin nya vagn på stan, kanske att han är lite för liten ännu men det är bara en tidsfråga innan han har vuxit i den. Både jag och Marcus hittade varsin jacka, plus att marcus hittade några T-shirtar och jag hittade ett par jeans men som jag av snålhet inte köpte men jag funderar ifall jag ändå skulle ta och slå till för dom skulle vara så snygga till mina vårskor och sen så har jag inte ett par sådana jeans heller så dom skulle passa in i min garderob också!

Nu är det dags att få i sig nå frukost.

080502

Denna natt har har varit lite orolig för Alexanders del, han vaknade redan klockan 03.00 och var jättepigg så då fick han komma till våran säng där han efter ett tag somnade om men vaknade igen där vid 05.00 men jag tror inte att han riktigt var vaken då för han "somande" igen till 07.00 men då var det morgon på riktigt med välling. Nu ligger mina två guldklimpar och sover (igen) så kanske är det min tur att få en sovmorgon imorgon?

Solen vill inte riktigt titta fram idag så det blir nog en dag inomhus med singstar och buzz, som för övrigt är det roligaste tv spel som jag spelat.

080501

Det blev sol idag, så vi har mest varit ute och haft skoj. Såhär roligt hade Alexander det:

image20

image21

Vi måste nog ta och inhandla en gunga nu på en gång för såhär roligt har han nog aldrig haft.

080501

När blev det lagligt för 8 åringar att springa omkring med värsta smällarna utan föräldrars tillsyn?? Kanske fanns föräldrar på området nånstans men inte övervakade dom när dom smällde dom mitt bland folk och på gångvägen, vissa smällare for omkring så man visste aldrig ifall det skulle smälla under fötterna eller inte. Kanske är det jag som håller på att bli gammal och omodern men jag var nog knappast ensam om att tycka att det var obehaligt att vara där. Nåja min och Alexanders valborg var jättetrevligt, vi blev bjunda på grillmiddag och Verron och Fredde som var jättegod och sen gick vi ner och kollade på den stora majbrasan en stund. Alexander somnade gott i vagnen och trots att det small smällare hela tiden så sussade han gott men jag valde att gå hem därvid 9 tiden eftersom det började bli kallt ute och inte kan jag tänka mig att det är så skönt att sova i vagnen.

Idag så hade jag tänkt att lägga mig i solen ett tag men inte är den framme idag inte så jag får nog hitta på nått annat tills Marcus slutar kl. 15.00. Kanske skulle jag och Alexander ta och prova våran nya vagn som vi inte hunnit ännu.

RSS 2.0